FAQ

Blivande medlem

Vad kan jag förvänta mig av träningen?
Som medlem har du möjlighet att delta i en heltäckande samling av träningar: Du kan träna Ji ben gong (Grundträning) som ökar din vighet och förståelse för våra tekniker. Bing qi grund (Grundträning vapen) är ett komplement för att bygga upp grunden för vapenträning. Om du är intresserad av att lära dig traditionella stridstekniker och förstå stilens essens, kan du träna Taolu (Form) eller Bing qi (Vapenform). För självförsvar och kampträning, erbjuder vi Sanda (kinesisk boxning) som innehåller ett urval av de viktigaste kampteknikerna. För att lära dig Shaolins traditionella Qi gong, för att förebygga skador eller för bättre hälsa, kan du delta i Yang sheng gong.

Viktigaste av allt är att du ska uppnå god fysisk hälsa och välmående. För trots att vår träning härstammar från kunskaper i strid, håller vi oss till det ursprungliga syftet med Shaolin kung fu: Att stärka kroppen och moralen.

Hur gör jag för att börja?
Du behöver anmäla dig, betala och ta med lämpliga kläder. Inga förkunskaper behövs för att börja. Se Börja träna.

Vilka pass får jag träna på?
Som vuxen nybörjare har du möjlighet att delta i alla träningar märkta ”Alla” och ”Grupp 1”. För barn gäller ”Barn grupp 1”.
Oftast flyttas du upp till grupp 2 efter en termin och då har du möjlighet att delta i fler träningar.
Det rekommenderas att du tränar Ji ben gong (Grundträning) och Taolu (Form), men du får välja vilken träning du vill delta i. Se Schema.

Om du är osäker och inte vet om du vill börja, kan du provträna genom att dyka upp på ett av våra pass. (Vi har intagning under första månaden på terminen, därefter stänger vi för nybörjare.) Träningen är kostnadsfri första gången och du behöver ta med lämplig träningsklädsel.

Åldersgräns?
Vuxna: från 13 år och uppåt. Barn: 7-12 år, sedan flyttas de upp till vuxengrupp.


Betalningsfrågor


Hur betalar jag?

Du betalar via internetbanken till Plusgirokonto 34 50 61-6 (eller med kontanter på plats). Du betalar före din andra träning. Ta med betalningsbekräftelsen så bockar vi av din betalning. Se Priser.

Förutom terminsavgiften, ska du betala 100 kr per år i medlemsavgift som avser föreningens medlemskap i Svenska Budo och kampsportsförbundet. Det inkluderar en skadeförsäkring för dig som ska träna hos oss.

Vad ingår i terminsavgiften?
Du har möjlighet att delta i alla pass som tillhör din grupp. Ex. vuxna nybörjare får delta i träningar märkta med ”Alla” och ”Grupp 1”.
Grupp 2-elever får även delta i Grupp 1 om plats finns.


Kvitto för friskvårdsbidrag?

Javisst! Säg till på träningen och ta med betalningsbekräftelse från din internetbank så ordnar vi det.

Träningsfrågor

Vad innebär det att träna traditionell Shaolin kung fu hos er?

Det betyder att alla våra tekniker och former har blivit nedärvda från mästare till lärjunge utan vare sig tillägg från andra källor eller påhittade. Det innebär i sin tur att allt som vi lär ut är garanterat autentiskt och att det därmed ställs höga krav på våra instruktörer att undervisa på ett korrekt sätt. Dessutom lär vi ut Shaolin kung fu tillsammans med dess ursprungliga filosofi som innebär förbättring av fysisk hälsa och förståelse för kampens moral. Läs mer om detta: Chan Wu